måndag 23 januari 2012

Vips...

...så var helgen över! Det har varit en så skön helg att jag till och med tycker att det känns okej att det är måndag (kan också bero på att denna måndag enbart ska ägnas åt att komma på idéer till en bilaga som jag ska skriva...inte så värst betungande!).

Fredagkvällen inleddes med en shoppingtur med yngsta sonen som behövde nya kläder- jag njuter så länge det varar...11-åringen har sorgligt nog med åldern blivit lika allergisk mot shoppingturer som sin pappa. På lördagen åkte hela familjen till simhallen. Det blev hopp från högsta trampolinen (inte jag då...), bad i bubbelpoolen och några längder simning. Egentligen skulle vi till några vänner på kvällen men de fick kräksjuka under dagen så barnen tog hem övernattande kompisar istället och så åt vi tacos och myste. På söndagen blev det en stunds jobb, lite städ, hundpromenad i snön... = MYSHELG!

Nu ska det enligt väderrapporterna vara -5 grader under de närmsta dagarna. Hoppas att det håller i sig så att dammen utanför huset blir bottenfryst - då är det bara att snöra på sig skridskor och ut och åka!

En rolig utmaning har jag också fått av Anneli. Man ska fylla i en lista som innehåller frågor om en själv, för att få veta lite mer om människorna bakom bloggarna. Kul! Eftersom många av oss ingår i samma "bloggande gäng" så väljer jag inte ut tio personer som ska göra samma utmaning utan låter alla som vill sätta tänderna i den - flera av er har dessutom redan gjort det!

Okej, här kommer mina svar!

1. Vad gjorde du för 10 år sedan? Då var jag 29 år och mamma till en 14 månaders liten goding (med nummer 2 i magen- dock som litet frö). Jag älskade och förundrades över detta mammaliv och denna makalösa kärlek till sonen. Redan som ganska liten hade jag bestämt mig för att aldrig skaffa barn, vilket jag också förklarat med all tydlighet för mannen som jag träffade redan vid 19-års ålder. För mig var inte barn någon som helst självklarhet och det kanske gjorde att jag sög åt mig av veranda sekund! Vi bodde i vårt första hus och hade världens roligaste hund (en papillon) och världens lugnaste hund (en collie). Jag var vid denna tid också mitt uppe i att få mitt företag som frilansjournalist att rulla - efter att ha tackat nej till vikariat på dagstidning. Alla menade att jag var knäpp som startade eget direkt efter utbildningen...men se...det gick ju bra! I´m still here!


2. Vad gjorde du för 1 år sedan?
Då skrev jag för fullt på min bok - och hade insett att det var just en bok det skulle bli. Och så bestämde vi oss för att tinga en irländsk setter valp som skulle se dagens ljus i mars.

3. Fem snacks du gillar:
cashewnötter
choklad
gröna oliver
naturchips
brieost

4. Fem sånger du kan hela texten till:
I´ll be there for you med Bon Jovi och It takes a fool to remain sane med The Ark exempelvis...

5. Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär:
Skänka pengar, bland annat till barnhemmet i thailändska Muang Mai där jag också skulle jobba som volontär en period (om jag hade så mycket pengar att jag inte behövde jobba!). Jag skulle gärna starta ett bokcafé med författaraftnar och annat mysigt, köpa nya sängar till hela familjen, boka en superskön resa, anlita hantverkare för att göra all den där renoveringen på huset som tar en evinnerlig tid att göra själv!
6. Fem dåliga vanor:
Skjuter ofta upp saker som är lite jobbiga eller tråkiga att ta tag i.
Kör bilen tills den stackaren går på ångorna för att jag inte gillar att tanka.
Krattar ofta manegen till sönerna trots att jag vet att jag måste börja ställa krav - för deras egen skull.
Svårt att säga nej och vara tydlig i jobbsituationer då jag instinktivt vet att jag borde göra det.
Svårt att låta bli godis och kakor om de finns i skåpet.


7. Fem saker du gillar att göra:
Umgås med familjen
Läsa
Skriva
Resa
Gå långpromenader vid havet - året om

8. Kläder som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Onepiece
underkläder a´la mormorstrosa
Äkta päls
Sådana där byxor med en massa tyg mellan benen som hänger ner (MC hammer-byxan)- minns inte vad de heter.
Bruna tantiga shorts
9. Fem favoritleksaker:
dator
iphone
kamera
min scrapbookinglåda
hundarna (ha, ha)1 kommentar:

  1. Det lät som en riktigt trevlig helg och så var det riktigt kul att läsa din lista.:-) Jag ska själv få till en den här veckan, tänkte jag.

    SvaraRadera