fredag 25 mars 2011

Äh, jag tar det sedan...

Hur gör ni  med detaljerna som kräver sin research på vägen? Tar ni itu med dem direkt eller gör ni som jag, markerar med rött- mer text. Läste på en blogg att det var bättre att ta itu med researchen direkt istället för att skjuta det på framtiden men jag tycker det känns svårt att leta upp en massa fakta mitt i skrivandet. Jag tänkte på det idag när jag skulle nämna ett buffébord med spanska tapas i mitt manus. Först skrev jag upp något jag själv brukar bjuda på , men så började jag fundera över om inte det var italienska tapas, fast heter det tapas på italienska också...ja, ni hör själv....ska man dessutom in och googla fram den rätta informationen så kan man ju ge sig på att man för länge sedan tappat tråden. Så det blev röd markering- kolla tapas- men jag fortsatte i alla fall på kapitlet.

PS: Har bockat av en punkt på min "att göra lista"...fixa hemsidan. Så nu är den nästan klar och jag kan uppdatera och fixa med den själv vilket jag inte kunde innan. Nästa punkt är "börja med träningen". Den är betydligt tuffare...min tanke är att ta det imorgon fm. Så är det gjort liksom...men jag lovar inget...Nä, nu håller vi fredag med ett glas gott vin!

3 kommentarer:

 1. Jag skriver ofta "utveckla", "mer miljöbeskrivning" eller "kolla upp bla, bla, bla". När jag skriver vill jag inte ta uppehåll. Problemet blir ofta att jag skjuter upp det vid nästa manusgenomgång också. Tänker "Ja, jag kollar upp det... sen.". Fail on me.

  SvaraRadera
 2. NÄr jag skriver så skriver jag på som bara den! Går tillbaka sen o fixar det "tråkiga". Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Kan ju inte svara på din fråga då jag ej skriver ngn bok ännu, ska dock skriva flera vet inte riktigt hur jag ska börja bara... ;-) Tills vidare får jag nöja mig med bloggen och skrivpuff och vardagsbloggandet!
  Att skjuta upp det låter väl smidigt om man är i ett "skrivrus", när jag skriver mina bästa små texter går det liksom av sig själv, de dikter eller texter som får flest kommentarer och folk gillar har kommit fram under cirka 3-10 min max! Så att avbryta ett sådant rus vore ju inte så bra, för min del ;-)
  Lycka till med din att-göra-lista, jag har med sådana, flera st samtidigt!
  kram

  SvaraRadera