söndag 20 mars 2011

Vad lustigt...

...i dagens morgontidning fanns det ett stort reportage om problematiken med barn som växer upp med föräldrar (ofta ensamstående mammor) med lätt utvecklingsstörning och de svårigheter det innebär för barn att uppfostras av en förälder som kanske inte har förmågan att känna empati eller förstå barnets olika behov. Tydligen ska detta problem nu uppmärksammas så att dessa föräldrar ska få hjälp på ett tidigt stadium. Det lustiga är att den karaktär jag nämnde i mitt tidigare inlägg är just en psykiskt sjuk mamma. Huvudpersonen i min bok är hennes dotter. Manuset handlar inte specifikt om just detta men det finns med som en röd tråd. Kändes lite märkligt att läsa om det svart på vitt.

6 kommentarer:

 1. Visst är dessa sammanträffande lustiga, det är som att man ifrågasätter om det verkligen är endast tillfälligheter? Ibland är det som att en notis, en rubrik eller en debatt är ämnad åt just MIG här och nu,
  Ja det är som att någon ser mig och talar till mig.
  Lycka till med ditt skrivande!

  SvaraRadera
 2. ...med andra ord tar du upp ett aktuellt ämne. Kul!

  SvaraRadera
 3. Det låter som ett verkligt intressant tema!

  SvaraRadera
 4. Intressant. Skriv klart så vi får läsa :)

  SvaraRadera
 5. Visst är det både häftigt och kusligt ibland, när något man skrivit om för ganska länge sen eller gått och funderat på plötsligt dyker upp i en tidning, TV eller på annat sätt :)

  SvaraRadera