tisdag 21 januari 2014

KLART = ny nervositet

Det gäller uppenbarligen att ha starka nerver om man ska skriva böcker. För varje nytt steg som tas, följer ny nervositet i kölvattnet.

NU har mitt redigerade manus skickats till förlaget. Det är "wow!" "yey!" och "puh!" i samma andetag. Och en ny dos nervositet. För nu är manuset inte riktigt detsamma som när de läste det första gången. Det är mycket bättre - fast det konstaterandet får inte fjärilarna i magen att fladdra mindre.

Dessutom läste jag om någon som skrivit kontrakt och redigerat och ändå inte fått boken tryckt eftersom förlaget i sista stund valde att riva kontraktet. Det är sådant jag snappar upp nu, på samma sätt som man alltid läser om flygolyckor när man precis har bokat en resa. Det slår liksom aldrig fel.

I natt drömde jag till och med något som får kategoriseras som mardröm (jag som nästan aldrig minns mina drömmar!). Jag hade ordnat en boksignering i Ängelholm (av någon anledning). De höll precis på att fixa och dona för att det skulle bli riktigt bra och en del folk började droppa in. Då frågar butikschefen var böckerna är. Jag blir helt kallsvettig eftersom jag trott att butiken skulle ordna böckerna - sedan inser jag till min fasa att det bara är januari och att böckerna ju inte ens har tryckts ännu!

Nu ska jag gå och ta något lugnande...återkommer.

Ett steg närmare BOKEN


4 kommentarer:

 1. Åhh, premiärnerverna! :) Det kommer att bli en hel del sånt framöver... Försök att andas, bara. Och ta något lugnande, det låter bra.

  SvaraRadera
 2. Bra, jobbat.
  Känner igen nervspelet, det lägger sig, ta det lugnt nu och njut av att du fixat redigeringen.

  SvaraRadera
 3. Börjar också bli nervig! Och få separationsångest. Tänk när manuset går till tryck. Då finns det inget mer att ändra hur gärna man än vill ....

  SvaraRadera