torsdag 19 december 2013

Redigeringsjul!

Jag fick ett tjockt kuvert med mitt manus, fullt med kladd och kludd, precis innan helgen, stoppade ner det i en låda och åkte till min brors bröllop. Sedan passade vi deras barn till lördagen, åkte därifrån till kompisar, sov över hos dem, upp i ottan för att möta upp ett tjejgäng och spendera ett dygn med shopping, spa-bad och stuga. Hemma igen på måndag eftermiddag hann jag inte mer än att lämna väskorna hemma förrän det bar av att köpa och pynta julgran. Tisdag, onsdag och denna torsdag har varit fulla av jobb som ska vara klara innan jul.

Men nu....nu...ska jag ta fram det där stora kuvertet och börja redigera igen. Det ska vara klart lagom till skolorna börjar. Inte helt ultimat - men vad gör man inte? Jag får försöka visualisera mig själv skrida runt med en tjusig gåspenna för signering i ena handen och ett glas bubbel i den andra. Än så länge går visualiseringen sådär ....det enda jag ser är rödsprängda ögon, spretigt hår, en sunkig morgonrock som inte tagits av på flera dygn och ilskna blickar på mina jullovslediga barn.


bild från någon som inte redigererar bokmanus under julen....

5 kommentarer:

  1. Åh! Känner igen mig så i din beskrivning av morgonrock, rödsprängda ögon och ilskna blickar på lediga barn som inte kan vara "tysta och sköta sig själva" för mamma måste koncentrera sig. :) Kommer själv att befinna mig i samma sits i jul! Och har också lite svårt att se bubbel m.m. när boken är klar framför mig ...

    SvaraRadera
  2. Åhh, vill också!!! :) Redigeringsjul låter riktigt härligt!

    SvaraRadera
  3. Samma här, har fått korrekturet och jag öppnar inte detta förrän juldagarna är förbi. Samtidigt skapar det en slags ångest för jag undrar hur MYCKET det är. Nåja, vi kan väl alla vandra omkring, som levande döda, i våra sunkiga morgonrockar - du är i gott sällskap:-)

    SvaraRadera