tisdag 31 december 2013

NYÅR, Stephen King och redigering!

Sista dagen på 2013. Jag redigerar. Julen har jag spenderat med Stephen King, hans bok "Att skriva" fick mig att förstå en hel del av de redigeringskråkor som är nedplitade i mitt manus - om att förenkla och ta bort onödiga ord. Han har också varit snäll nog att ta med en bild på ett manus under redigeringsfasen (och då har han ändå arbetat som författare LÄNGE):


Tack Stephen, nu känner jag mig lugnare!


Han skrev också något annat som fick mig att dra en lättnandes suck: "Ta dig an skrivandet hur du vill, men ta aldrig lätt på det."
Det är lätt att tro att alla som skriver och bloggar och  är flitiga på facebook glider fram genom författandet på en räkmacka. Det är sällan så. För mig är det ofattbart att ha skrivit på ett kontrakt för ett förlag som Massolit - men jag kämpar fortfarande med boken, och tvivlar, och sliter mitt hår, och undrar om detta verkligen är något som någon vill läsa. Sedan njuter jag när det jag läser igenom är bättre än i första versionen, och tänker att det naturligtvis finns läsare. Jag tar definitivt inte lätt på det här, det gör inte Stephen King heller tydligen, det känns tryggt att veta.

Nu ska jag redigera vidare några timmar till. Sedan är det dags att dra på sig nyårsstassen och hälla upp bubbel. Vilket fantastiskt år 2013 har varit och nu kliver vi snart in i 2014 - ett år som ger mig massor av fjärilar i magen. Det är en bra start. Mitt löfte blir detta år att sträcka lite mer på mig, vara stolt för den bok jag har skrivit, våga suga åt mig bra kritik och lära av den mindre bra. Jag ska skriva för glatta livet. Roman nummer två ska bli klar och roman nummer ett ska ut. Wow!

Ett riktigt gott nytt år till er bloggare, skrivande och läsande människor!

6 kommentarer:

 1. gott nytt år!!! Jag tror också att 2014 kommer att bli spännande! :)

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig och de dina ett riktigt härligt och framgångsrikt nytt år!

  SvaraRadera
 3. Ja, vilket spännande 2014 det kommer att bli! Lycka till med redigerandet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ditt redigerande är väl klart nu? Spännande!!

   Radera