tisdag 22 oktober 2013

Datorstrul = andnöd

Min dyrgrip - alltså mitt manus - ligger på en server som jag behöver internet för att nå. Igår kraschade internet redan på morgonen. Panik. (här skulle jag kunna gå in och gestalta denna känsla men eftersom jag inte gör något annat om dagarna just nu så får ni nöja er med den lite mer kortfattade beskrivningen - panik.)

Men det var inte bara jag som fick panik. Äldsta sonen behövde internet för att kunna göra sin franskläxa som ligger inlagd där på någon sajt, yngsta sonen var förkrossad för att han inte skulle kunna säga god natt till tjejkompisen på skype och mannen behövde koppla upp sig mot kunder på kvällen för att göra jobb.

Idag är internet back in business.

Och jag kommer på mig själv med att längta tillbaka till den sommarstuga som jag och min man hux flux köpte mitt i djupaste Småland i 20-årsåldern. Det var en liten röd stuga med vita knutar. Där fanns ingen el och inget rinnande vatten. Men det fanns gasolkyl och en brunn med det godaste vatten jag någonsin smakat. Stugan låg helt avskild med promenadavstånd till en sjö. Närmsta granne var två ödehus och runt stugan bredde orörd skog ut sig - som tagen ur en John Bauer målning med mossklädda stenar och kantareller stora som en handflata. Det var en plats för själen. Och efter gårdagens teknikkaos insåg jag vad jag saknar en plats för själen. För hela familjens skull.

Nu redigering igen. Jag ska visualisera att jag sitter vid en sjö mitt i en skog och jobbar...

Här är jag...åtminstone i tanken

4 kommentarer:

 1. Haha, vad är den moderna människan utan internet! Nästan gång paniken inträffar kan det vara bra att veta att det går att dela ut internet från mobiltelefonen till tex. laptopen. Det är även en perfekt grej om man sitter och jobbar/skriver nånstans där det inte finns wifi! Lycka till med redigeringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ha, ah...ja, det var så allt slutade sent på kvällen när mannen kom hem!

   Radera
 2. Hoppas du hittade en skön plats för själen.

  SvaraRadera