torsdag 18 april 2013

Skriva...

...damp ner i brevlådan. Så nu längtar man till kvällens lässtund i soffan med en kopp te!

Funderar just nu över om jag ska skicka mitt romanmanus till de stora förlagen eller inte. Hur har ni gjort? Skickat till alla, några få, små, stora eller både och? Jag har skickat via mejl till några små som jag känner extra mycket för, plus per post till några mellanstora som jag också känner starkt för. Dock inga av de större. Såg förresten att ett av förlagen hade varit inne och kikat på min LinkedIn - det var lite kul även om det kanske visar sig vara det närmaste jag kommer ett förlag!

Har också en stor idé, tanke, plan som börjat ta form och nu bara växer och växer. Den handlar också om böcker - fast på ett annat sätt. Det känns pirrigt och spännande. Ska tänka lite till innan jag skriver något om det...tänk, tänk, tänk....

Den där artikeln om att resa bort och skriva i sommar ska jag ta mig en närmare titt på...

6 kommentarer:

 1. Skriva ska jag försöka komma ihåg att köpa i morgon när jag ska till stan.

  SvaraRadera
 2. Låter oerhört spännande med den där nya idén. Älskar känslan! och vad häftigt med förlag som smygtittar på en.... hihi. När det gäller vilka och hur många så tror jag det varierar väldigt från person till person. lite beroende på vilken taktik man har och hur färdig man känner sig.

  SvaraRadera
 3. Det låter väldigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan för spännande...svårt att koncentrera mig på annat nu när tankarna fladdrar fritt!

   Radera
 4. Det låter jättebra det som du har gjort, att du skickat till både stora och små förlag. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen: De större ger ut fler titlar, men får också fler manus i brevlådan, medan de små kan vara mindre konkurrenskraftiga - samtidigt som en utgivning för dem är mer riskabel i och med att de kan förlora mer pengar om det inte säljer.

  Så att skicka till en salig blandning av olika typer av förlag är något som rekommenderas. Förr eller senare kommer kanske någon att nappa på just ditt manus!

  Titta gärna in på min blogg för fler tips och inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade min sida - nu ska jag gå in och kika på din!

   Radera