lördag 16 april 2011

Skrivandet i blodet?

Min son som går i fyran skulle skriva en saga i skolan- utifrån den gamla sagans form. Först kunde han inte komma på något men så satte han sig vid min jobbdator och efter ett par minuter hörde jag hur det rasslade i tangentbordet. En halvtimme senare kom han ut, rödblossig och lycklig.
Det var helt galet att läsa den! Utan att egentligen tänka på uppbyggnad och story hade han lyckats få fram en fantastisk historia med suveräna dialoger och bra mellanpartier som förde historien framåt. Han fick in humor och ett riktigt bra slut. Jag frågade om han tänkt ut början, mitten och slut. "Nix", svarade han, "jag bara satte mig och då kom allt av sig själv." Författarskap i blodet?!

Så här en lördag kommer en sjukt bra låt med Foo Fighters- lyssna på refrängen!!!
PS: Hade jag inte hittat min underbara man och gift mig med honom hade jag banne mig tagit sångaren i Foo Fighters!!


3 kommentarer:

 1. Jag ryser bara av att läsa om hur tidigt skrivglädjen vaknar. Jag har en dotter som går i fyran och hon älskar att skriva. Hon skulle helst sitta vid datorn och skriva hela tiden om hon fick. Hon skriver också fantastiska berättelser. Härligt!

  SvaraRadera
 2. Härligt när barnen snickrar ihop sagor.
  Kan bli hur spännande som helst :)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt att oden flödade av sig själv och att han kände sig nöjd efteråt! Ja ibland flyter det liksom bara på!
  kram o ha en fin dag!

  SvaraRadera