tisdag 3 maj 2011

Intervju med spänningsförfattare

Träffade nyligen Bodil Mårtensson (deckarförfattare som ofta använder Helsingborgs miljöer i sina böcker) över en kopp kaffe och prat om hennes senaste spänningsroman som utspelar sig på 1600-talet då Helsingborg var ett mäktigt slottsrike. Boken heter Barkhes döttrar (och borde vara lördagsgodis för dig Nina som gillar romaner från denna tidsepok!). Det var hur intressant som helst att höra henne berätta om boken och hennes skrivprocess- själv begriper jag inte hur man lyckas skriva böcker som utspelar sig i historisk tid! Men nog så intressant var det förstås att prata om hennes författarskap. Så igenkännande det var när hon sa: " som författare ger man sina fiktiva karaktärer attribut och egenskaper och när man kommit en bit in i handlingen så börjar de interagera med varandra och då gäller det bara att  försöka hänga med!"

Min kallabalikjobbperiod (jo...men det är väl ett ord?!) har nu börjat lägga sig så nu tänker jag ta ett rejält tag om min nya barnboksidé samt slutet på min roman. Ja, jag vet att jag är optimist eftersom vi ikväll går in i kallabaliklivmedlitenhundvalp.

bild från http://barkhe.se/barkhes-dottrar/

2 kommentarer:

  1. Oj, tack för boktipset! Vad spännande! Nu är det i och för sig 1700-talet jag skriver om just nu, men jag har en idé till en bok som ska utspela sig på 1600-talet, så det är jättebra med boktips. Tack igen.

    Jag håller helt med i det hon säger om karaktärerna, det är bara att hänga med i deras svängar och skriva utav bara sjutton. :)

    SvaraRadera
  2. Kul! Jag var på hennes bokrelease idag. Mycket trevligt och så köpte jag en signerad bok.

    SvaraRadera